Over ZZP Inside

Hieronder vind je een overzicht van belangenorganisaties voor zzp'ers.

FNV Zelfstandigen

Wij zijn dé belangenbehartiger voor zzp’ers. We versterken de positie van zelfstandig ondernemers door gerichte en actieve lobby in Den Haag en we bieden hulp en ondersteuning zoals professioneel advies, rechtsbijstand, hulp bij incassoproblemen, kortingen op verzekeringen en een inspirerend netwerk.

http://www.fnvzzp.nl/

Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven

NOA heeft niet alleen een belangrijke verantwoordelijkheid binnen de afbouwbranche, maar ook een krachtige stem en de juiste middelen om de collectieve en individuele belangen van NOA-leden te behartigen. Met een dergelijke achterban staat de ondernemersvereniging sterk in haar contacten met overheid, aannemers, opdrachtgevers, vakbonden, uitvoeringsinstanties en ondernemers.

http://www.noa.nl/

PZO

De vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO-ZZP) bestaat sinds 2002. PZO-ZZP zet zich in voor de circa 800.000 zelfstandige ondernemers die Nederland thans telt. Zij doet dit zowel in Den Haag als in Brussel via het European Forum of Independent Professionals (EFIP). De zetel in de SER verstevigt de positie van PZO-ZZP als professionele belangenbehartiger voor zzp’ers.

https://www.pzo-zzp.nl/

SBO/ZZP

Vanaf de oprichting in 1998 hebben wij enorm veel werk verzet voor de zzp’ers die bij ons zijn aangesloten. Honderden rechtszaken werden met goed resultaat afgesloten. Duizenden incasso’s werden er voor de zzp-ers gedaan.

http://www.sbozzp.nl/

Stichting ZZP Nederland

ZZP Nederland is de grootste organisatie voor zelfstandigen zonder personeel (zzp). Een van de speerpunten is het behartigen van de belangen van zzp’ers in ‘politiek Den Haag”. Het kan toch niet zo zijn dat vakbonden en grote werkgevers het beleid voor zelfstandigen gaan bepalen? Door een mening die gevormd wordt door de achterban van meer dan 41.000 aangesloten zelfstandigen en door het aandragen van werkbare oplossingen is ZZP Nederland een fel, maar gewaardeerd aanspreekpunt in ‘Den Haag’.

http://www.zzp-nederland.nl/

Vakvereniging Het Zwarte Corps

Vakvereniging Het Zwarte Corps (HZC) behartigt de collectieve en individuele belangen van machinegebonden personeel in de bouw, grondverzet, wegenbouw, railinfra, waterbouw, gww-sector, afval en recycling, verticaal en horizontaal transport, landbouw, metaal, cultuurtechnische werken, funderingswerk en offshore.

http://www.hzc.nl/

VHG

Branchevereniging VHG is een vereniging voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters. VHG behartigt de collectieve en individuele belangen van haar leden op sociaal-economisch en bedrijfsmatig gebied. VHG bestaat uit vakgroepen, regionale afdelingen, een ledenraad, het bestuur en een landelijk bureau.

http://www.vhg.org/

Zelfstandigen Bouw

Zelfstandigen Bouw is voor zzp’ers in bouw, hout en techniek al jaren de vraagbaak en adviseur. Niet alleen bij juridische zaken, maar ook bij alles wat komt kijken het runnen van je eigen zaak. Als lid sta je er met ons nooit alleen voor, we helpen je altijd verder!

http://www.zelfstandigenbouw.nl/

ZZP de Bilt (Stichting ZZP De Zes Keren De Bilt)

Ben je zelfstandig professional op de Utrechtse Heuvelrug (in en rond Driebergen, Doorn, Maarn, Leersum en Amerongen) en wil je kennis maken of delen met andere ZZP'ers? Dan is het ZZP Netwerk Heuvelrug zeker iets voor jou. In dit netwerk kan je in een informele sfeer kennismaken en van gedachten wisselen met andere ZZP'ers over alles wat je als ondernemer bezighoudt.

http://www.zzpnetwerkheuvelrug.nl/

ZZP Platform Stichtse Vecht

Het ZZP-platform Stichtse Vecht is een ondernemend, actief en inspirerend platform dat de Zelfstandige Zonder Personeel in de Stichtse Vecht een gezicht geeft en tot doel heeft onderlinge samenwerking te bevorderen. Uitgangspunt is het stimuleren van de economische bedrijvigheid in regio Stichtse Vecht door en voor ZZP’ers. Contacten onderling leggen, kennis en kunde uitwisselen en de achterban stimuleren, zijn een paar van onze speerpunten.

http://www.zzpstichtsevecht.nl/

ZZP Servicedesk

De ZZP Servicedesk is op 9 april 2014 gelanceerd tijdens de Week van de Ondernemer. Esther Raats-Coster, voorzitter van Platform Zelfstandige Ondernemers, en Michaël van Straalen, voorzitter van MKB Nederland, gaven het startsein.

https://www.zzpservicedesk.nl