Hoe je payrolling kunt inzetten als zzp’er

door onze redactie

Er zijn veel zzp’ers in Nederland die samenwerken met payroll dienstverleners. De constructie geeft een vorm van zekerheid, neemt je een hoop werk uit handen en geeft je als zzp’er de voordelen die een “normale werknemer” ook heeft. De prijs hiervoor: een stukje van je vrijheid en een stukje van je winst. In dit artikel lees je alles over hoe je payrolling kunt inzetten als zzp’er, de voordelen en de nadelen. De afweging is aan jou.

Een payroll dienstverlener kan jou als zzp’er vele taken uit handen nemen. Een payroll bedrijf kan immers voor jou de loonverwerking en wat belastingtechnische zaken zoals de afdrachten van loonbelasting en sociale premies verzorgen. Hierdoor kun jij je op efficiënte wijze focussen op jouw werk en ben je geen tijd “kwijt” aan deze administratieve zaken.

Wat zijn de voordelen van payrolling?

Als je het goed bekijkt verzorgt een payroll bedrijf dus de samenwerking tussen jou als zzp’er en je opdrachtgever. Je wint hier een hoop tijd mee, die je anders kwijt zou zijn met je administratie. Daarnaast ben je eigenlijk in dienst van dit payrollbedrijf en ben je in plaats van een zzp’er eigenlijk weer werknemer. Dit betekent dat je voor die uren dat je werkzaam bent “voor” het payrollbedrijf ook verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en ziekte. Het geeft je een stukje zekerheid in een soms onzeker bestaan als zzp’er.

Een ander voordeel van payrolling is dat je wel eigen ondernemer kunt zijn, maar hier géén KVK of BTW nummer voor hoeft te hebben. Je wordt immers volgens de wet gezien als werknemer. Die wetgeving speelt in dit opzicht ook een andere belangrijke rol. Door middel van payrolling kun je je wel verbinden aan één opdrachtgever, iets wat een “zelfstandige” volgens de huidige wetgeving niet kan, omdat het anders ook wordt gezien als loondienst of schijnzelfstandigheid. Daarnaast geeft deze constructie een bepaalde financiële zekerheid.

Hoe kun je payrolling inzetten als zzp’er?

De constructie is relatief eenvoudig. Als zzp’er ga je zelf op zoek naar je opdrachtgever(s). Hiermee maak je afspraken over de arbeidsvoorwaarden, zoals de invulling van de werkzaamheden, het aantal uur of opdrachten dat je voor deze opdrachtgever inzetbaar bent en het tarief. 

Deze afspraken geef je door aan het payrollbedrijf, die de administratieve handelingen voor je overneemt. Het payrollbedrijf wordt hierdoor een soort van tussenpersoon. Dit bedrijf zorgt voor de facturatie aan de opdrachtgever en voor “jouw salaris”. 


De nadelen van een payroll constructie

Door deze constructie wordt je in mindere mate (of geheel niet meer) gezien als zelfstandige. Dit heeft dus gevolgen voor de belastingtechnische voordelen, die een “echte” zelfstandige natuurlijk wel heeft. Denk hierbij aan de zelfstandigenaftrek. De uren die je in een payroll constructie werkt tellen immers niet mee voor het urencriterium van 1225 uur per jaar, die als normering hiervoor bepaald zijn. Dit kan onderaan de streep zeer veel geld schelen. 

Daarnaast kost een payrollbedrijf natuurlijk ook geld. De kosten hiervan zal een payroll organisatie aan de opdrachtgever berekenen, maar hiermee wordt wel de kostprijs voor het uitvoeren van een opdracht wel hoger. Dit zal natuurlijk wel meegenomen worden in de overweging en kan wellicht negatief voor jou als zzp’er uitvallen. Zeker als er andere opties zijn.  

Payrolling inzetten als zzp’er?

De Nederlandse zzp’er zit tegenwoordig in fiscaal niemandsland. Zeker met de huidige onduidelijkheid met betrekking op de invulling van de wet DBA (deregulering beoordeling arbeidsrelaties) en het afschaffen van de VAR, kan een payrolling bedrijf hierbij een mogelijke uitwijkmogelijkheid zijn. 

Nederlandse bedrijven zijn immers tegenwoordig wat terughoudender met het verlenen van opdrachten aan zzp’ers door een angst op naheffingen van de belastingdienst. Hiermee is het dus voor de zzp’er lastiger om aan opdrachten te komen. Waar de overheid aangeeft een goed klimaat te willen scheppen voor de zelfstandige, gebeurt nu eigenlijk het tegenovergestelde. 

Payrolling is een overweging die iedere zzp’er goed voor zichzelf moet maken of dit een rendabele oplossing is. De factor van meer zekerheid zal afgewogen worden met de nadelen van het inleveren van een stuk zelfstandigheid en de belastingtechnische voordelen die hieraan verbonden zitten. Ben jij zelfstandige of toch niet helemaal?