FNV ZZP waarschuwt: ga niet in zee met Trademark Office

door Marjan van Noort | FNV Zelfstandigen
Hoewel de rechter heeft vastgesteld dat zij zich aan misleiding schuldig maken, weet het Amsterdamse bedrijf Trademark Office van geen ophouden. Bij FNV Zelfstandigen komen nog steeds signalen binnen van zzp’ers die door dit bedrijf zijn lastiggevallen, onder meer met het bericht dat een concurrent er met hun domeinnaam van door is gegaan.
Dit artikel in het kort:

  • Trademark Office uit Amsterdam houdt er dubieuze verkooppraktijken op na: ze bellen zzp’ers op met het verhaal dat een concurrent met hun domeinnaam aan de haal gaat.
  • De rechtbank Utrecht heeft vorig jaar vastgesteld dat Trademark zich aan misleiding schuldig maakt.
  • Desondanks gaat het bedrijf op dezelfde voet verder, zo merkt FNV Zelfstandigen. De bond waarschuwt zzp’ers met klem niet met dit bedrijf in zee te gaan.

Misleiding

In december vorig jaar oordeelde de rechtbank in Utrecht klip en klaar dat Trademark Office zich aan misleiding schuldig maakt. De Amsterdamse bv haalde bakzeil in een civielrechtelijke procedure die zij zelf tegen een zelfstandige had aangespannen. Volgens de rechter had het bedrijf ten onrechte beweerd dat een derde een domeinnaam – die leek op de domeinnaam van de zzp’er – wilde vastleggen. Tevens had de rechter er geen goed woord voor over dat Trademark zich voordeed als een onafhankelijke instantie die ‘de plicht’ had om de zzp’er hierop te attenderen.


Weinig geleerd van proces

Toen de verkoopmethode van Trademark uitkwam, weigerde de zzp’er, lid van FNV Zelfstandigen, de factuur te betalen. Daarop stapte de onderneming naar de rechter. De vakbond stelt nu dat Trademark Office weinig heeft geleerd van het verloren proces: het bedrijf maakt zich nog steeds schuldig aan acquisitiefraude door zelfstandigen ongevraagd lastig te vallen met telefoontjes en dwingende verkoopmethoden. ‘We ontvangen veel signalen van mensen die benaderd zijn,’ aldus de zelfstandigenbond. ‘Daarom willen we nogmaals waarschuwen trap er niet in!’

FNV Zelfstandigen

Marjan van Noort is voorzitter van FNV Zelfstandigen, binnen de FNV de sector voor zelfstandig ondernemers. We behartigen al bijna 20 jaar succesvol de belangen van zelfstandig professionals in de polder en politiek Den Haag. Daarnaast bieden we zzp’ers hulp en ondersteuning aan zoals advies, rechtsbijstand, hulp bij incassoproblemen, kortingen op verzekeringen en een inspirerend netwerk.

Volg FNV Zelfstandigen op: