KVK lanceert nieuwe dienst voor zzp’ers: ‘Mijn eenmanszaak’

door Henk Hanssen
Telefoonnummer wijzigen? Een handelsnaam toevoegen? Voortaan is het geen gedoe meer om wijzigingen door te voeren in het Handelsregister. KVK introduceert vandaag een nieuwe service voor zzp’ers: ‘Mijn eenmanszaak’. Je kunt met je DigiD inloggen en direct je gegevens inzien en aanpassen.
Dit artikel in het kort:

  • Met de nieuwe dienst ‘Mijn eenmanszaak’ wordt het heel eenvoudig om je gegevens van je onderneming aan te passen.
  • De service is alleen nog beschikbaar voor eenmanszaken.

Moderniseringsslag

Wie de KVK nog associeert met een stoffige organisatie waar je alleen via geduldig papier contact mee kunt krijgen, heeft het mis. Nou ja, voor een deel in elk geval. KVK is al een tijd bezig met een fikse moderniseringsslag met als doel ondernemers op hun wenken te bedienen – digitaal. Vandaag lanceert KVK een nieuwe dienst waarmee ze menige zzp’er een groot plezier zullen doen. Voortaan krijg jij je eigen privéportal bij KVK: ‘Mijn eenmanszaak’.

Eind van antieke methode


Een wijziging doorgeven aan het Handelsregister verliep tot op heden volgens een methode die anno 2019 gerust antiek kan worden genoemd. Formulier downloaden, uitprinten, invullen en opsturen. KVK belooft plechtig dat dit tijdperk achter ons ligt. Voortaan kunnen eigenaren van een eenmanszaak met hun DigiD in het Handelsregister inloggen om hun gegevens  in te zien en desgewenst te wijzigen. Kosteloos.

Alleen voor eenmanszaken 

De service is vooralsnog alleen voorbehouden aan eenmanszaken. In de nabije toekomst kunnen ook ondernemers met een bv, een maatschap of een andere rechtsvorm op dezelfde wijze bij hun data. De app die KVK ook heeft uitgebracht, biedt al wel toegang aan eigenaren van alle rechtsvormen. Uitproberen? Klik hier voor de app. Op deze pagina vind je de login voor je eenmanszaak.

Henk Hanssen

Henk Hanssen is journalist en schrijver van fictie- en non-fictieboeken. Hij studeerde aan de School voor de Journalistiek en de Filmacademie. Hanssen werkt(e) voor diverse opdrachtgevers waaronder De Zaak, Men’s Health, ANWB, ING bank en ZZPInside waarvan hij hoofdredacteur is.

Volg Henk Hanssen op: